Foto: TT

Guö värdshus stämmer Bert Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en fastighetsägare stämmer Bert Karlssons bolag Jokarjo, som driver asylboenden. Det handlar om Guö värdshus, utanför Karlshamn i Blekinge, som stämmer Jokarjo på knappt sex miljoner kronor.

Enligt stämningsansökan, som skickats till Skaraborgs tingsrätt, har det förekommit omfattande skadegörelse mellan hösten 2015 och våren 2017 då Jokarjo drev ett boende på anläggningen.

Även Hanöhus ägare förebereder en stämning mot Bert Karlssons företag, rapporterar P4 Blekinge. Jokarjo drev asylboende på Hanöhus i Hällevik 2015-2017, och enligt ägarna har de inte kunnat använda anläggningen på elva månader.

Fler stämningar

I torsdags lämnade en bostadsförening i Strömstad in en stämningsansökan på nästan elva miljoner kronor, dessutom har Jokarjo sedan tidigare stämts gällande en gård utanför Mariestad och ett församlingshus utanför Uppsala.

Jokarjo hävdar dock att det är Migrationsverket som ska stå för eventuella skador.

-Det kommer att hända fler gånger, det kan vi inte göra någonting åt, sade Bert Karlsson, Jokarjos vd, till TT i torsdags.

-Vi sitter i Migrationsverkets händer. Om de inte gillar Migrationsverkets värdering så går de på oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.