Guter matchvinnare för Karlskrona

Mattias Guter i förnyad målform. Detta kombinerat med ett säkert målvakts- och försvarsspel visade Karlskrona vägen till seger med 1–0 hemma mot Djurgården.

Karlskronas tidigare så flitige målskytt Mattias Guter har under hösten varit inne i en torka med endast två gjorda mål under sina 13 inledande matcher.

Nu ser det annorlunda ut.

Två mål borta mot Mora senast följdes av ytterligare ett mot Guters forna lag Djurgården.

Fullträffen kom fem minuter in i matchen och betydde en smakstart för ett Karlskrona som vid nedsläpp parkerade under tabellens kvalstreck och därmed var i stort poängbehov.

Och trots ett kompakt Djurgårdstryck i Karlskronas zon minuterna innan första paus blev målet periodens enda.

Maratonbyte

Djurgårdstrycket fortsatte efter nämnda paus och höll Karlskronas startspelare kvar på isen i ett maratonlångt byte.

Tränaren Ove Molin såg en snabb timeout som en nödvändig åtgärd. Men den stoppade inte stockholmarnas offensivlusta.

Gästerna sökte frenetiskt vägar igenom ett tajt Karlskronaförsvar men hade det kämpigt med att skapa riktigt bra chanser. Och när man väl hittade fram till farliga skottlägen spelade Karlskronas målvakt Johannes Jönsson strålande och tog med sig sin nolla in i den andra periodpausen.

Höll hela vägen

Inför den tredje perioden hade Djurgården utmaningen att få hål på Johannes Jönsson och hålla i sin svit med mål framåt i samtliga spelade SHL-matcher denna höst.

Senast Karlskrona spelade hemma tappade laget en tremålsledning till förlust mot Växjö. Den här gången höll man hela vägen. Djurgården försökte och försökte men blev nollade för första gången den här säsongen.

Mattias Guter och Johannes Jönsson blev Karlskronas stora hjältar denna kväll men framförallt var det en kollektiv arbetsinsats i försvarsspelet som bärgade tre viktiga poäng till det nuvarande bottenlaget.