Foto: Privat och SVT

Han är ”Big in Japan”

Uppdaterad
Publicerad

Blekinge är framgångsrikt när det gäller internationella låtskrivare. Dennis ”Dejo” Andersson är en av dem och han fick nyligen ett stort genombrott i Japan.

Dennis ”Dejo” Andersson är både musiker och låtskrivare som numera har lämnat Sölvesborg för Stockholm. Han reser också mycket för att bland annat samarbeta med andra låtskrivare i hela världen.

Nyligen blev han etta på försäljningslistorna i Japan med låten ”New Age” som görs av pojkbandet Hey! Say! JUMP som består av nio man och är väldigt populära i Japan.

– Det är kul att ligga etta, men framförallt är det ett kvitto på allt hårt slit. Sedan betyder det även att det öppnas nya dörrar och det blir lättare att hitta nya samarbeten, säger Dennis ”Dejo” Andersson.

Charmig dialekt

Men han är inte ensam om att vara framgångsrik låtskrivare från Blekinge.  Världskände Johan ”Shellback”Schuster från Karlshamn har skrivit till Britney Spears och Taylor Swift och Tobias Jimsson från Mörrum som skrivit åt bland annat Madonna.

– Det måste vara vår charmiga dialekt! Nej, men jag tror det kan bero på den svenska musikskolan, att alla kan spela instrument. Det är konstigt nog inte något man kan ta för givet i vår bransch, säger Dennis ”Dejo” Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.