Pontus Andersen kan inte förstå att han är med på listan över Blekinges mest framgångsrika musiker. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT, TT

Han är Blekinges mest spelade musiker

Publicerad

Pontus Andersen från Karlshamn är en av Blekinges mest spelade artister. Det visar statistik från upphovsrättsorganisationen Stim.

Som ena halvan av duon Coola Kids tillsammans med Bräkne-Hoby-artisten Serhat Demirok, har han svårt att förstå framgången.

Pontus Andersen är just nu en av Blekinges mest framgångsrika låtskrivare. Förutom egna grejer med Coola Kids skriver han även låtar till andra artister. Pontus Andersen är överraskad över topp-placeringen.

– Jag vet folk som är väldigt mycket bättre på musik. Det klaffade inte riktigt i mitt huvud, säger han.

Fem i topp

Förutom Pontus Andersen står Emil Behmer, Christer Hultgren, Frej Larsson och Lars Lindquist med på listan över Blekinges fem mest framgångrika låtskrivare.

Speciellt Emil Behmer och Frej Larsson är musiker som Pontus Andersen inspireras av och ser upp till, vilket gör det svårt för honom att förstå att han är en av dem.

Vill utvecklas

Hittills har Pontus Andersen endast skrivit svenska partylåtar. Nu är han sugen på att utvecklas och prova något nytt.

Han funderar på att börja skriva låtar på engelska och om andra känslor som inte bara signalerar fest.

– Det hade varit kul att göra om hjärtesorg eller ilska kanske...någon annan känsla, säger han.

Statistiken bygger på låtskrivare i Blekinge län i Stims medlemsregister, och baseras på musikersättningen för 2020 från ett flertal olika källor.

Hör Pontus Andersen berätta mer i klippet om sin musik och reaktionen över  topplaceringen på Stims lista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.