Fredrik Bernelf från Karlskrona auktionerar ut sig själv. Foto: SVT/Privat

Han auktionerar ut sig själv

Publicerad

Fredrik Bernelf, till vardags lärare på af Chapman-gymnasiet i Karlskrona har tagit ett annorlunda grepp inför Musikhjälpen 2016.

Han väljer nämligen att auktionera ut sig själv. Den som lägger högsta budet får chansen att låna Fredrik Bernelf som lärare för en dag.

– Det här gör jag för att jag tycker att skolan är det viktigaste som finns, på oerhört många plan. I grunden är det en demokratifråga, man måste ha lite uppfattning om hur världen fungerar för att kunna agera i den, säger Fredrik Bernelf till SVT Nyheter Blekinge.

På af Chapman-gymnasiet är han juridik- och ekonomilärare. Det är även två av de ämnen han erbjuder att lära ut till högstbjudande. Men även mycket annat.

– Förutom vardagsjuridik och bokföring kan jag också lära ut om geocaching och digital fotografering bland annat. Jag blandar lite från dels lärarrollen och från mina privata intressen.

Musikhjälpen 2016 startar på måndag, och temat för i år är alla barns rätt att gå i skolan. Den som vill lägga ett bud på Fredrik har chansen fram till den 17/12.  Utgångsbudet ligger på 500 kronor.

– Förhoppningen är att det ska dra iväg ordentligt. Jag hoppas att vi kanske kommer upp i 15.000 i alla fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer