Henric Johnson har haft flera internationella uppdrag, nu föreslås han ta bli ny rektor på BTH. Foto: Blekinge tekniska högskola

Han föreslås bli BTH:s nya rektor

Uppdaterad
Publicerad

Nu har högskoleberedningen på BTH lagt fram sitt förslag om vem som ska ta över rollen som rektor. Det är professorn i datavetenskap Henric Johnson.

Henric Johnson är professor i datavetenskap vid BTH och arbetade som prorektor där mellan 2013-2017. Han har även haft flera tunga uppdrag bland annat som diplomat i USA och medlem i en av EU-kommissionens expertgrupper.

–Jag är verkligen glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda BTH. Det är en spännande och intressant verksamhet som ligger rätt i tiden, säger Henric Johnson i ett pressmeddelande.

Regeringen avgör

Blekinge tekniska Högskola har meddelat sitt val till regeringen som är de som slutgiltigheten beslutar om förordnandet.

BTH:s nuvarande rektor Mats Viberg lämnar sitt uppdrag den 31 augusti i år. Förhoppningen är att Henric Johnson ska ha fått sitt förordnande innan dess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.