Moltas Olofsson kör med sin röda volvo 240. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Han ska representera Sverige i racing

Publicerad

Asarums Motorsällskap arrangerade årets andra folkrace på Hokabanan utanför Karlshamn under söndagen.

Trots något färre besökare och tävlande den här gången än under förra tävlingen i maj, var både arrangörerna från Asarums MS och förarna nöjda med dagens race på Hokabanan. De tävlande kom från alla av Sydsveriges hörn, så som Kristianstad, Karlskrona och Vimmerby.

Ska representera Sverige

För två år sedan började Moltas Olofsson från Asarum att köra. Han tävlar med sin röda volvo 240 och under söndagens race hade han turen med sig.

– Jag har tagit starterna och hållit mig ifrån alla andra. Så jag har kört mitt eget race idag och sluppit allt knuffande från de andra, säger han.

Efter dagens folkrace på Hokabanan blickar Moltas Olofsson framåt mot landskampen i Danmark där han ska få representera Sverige.

– Där är det väldigt duktiga förare. Det är svårt att säga hur det ska gå, det blir tufft, säger Moltas Olofsson.

Årets andra arrangerade folkrace på Hokabanan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Ingen pallplats

Efter söndagens folkrace slutade Christoffer Gudmundson från Kristianstad FRC som mästare i herrklassen. I damklassen blev det hemmavinst med Karoline Verner på prispallen.

Dessvärre blev det ingen pallplats för Moltas Olofsson i juniorklassen. Efter att ha vunnit alla fyra kval, svartflaggades han under finalen på grund av en så kallad oschysst incident under en omkörning.

– Han är såklart besviken. Men vi får glädja oss åt en hemmavinst i alla fall, och vi är glada över att ha sluppit regnet, säger Fredrik Lager, kommunikatör på Asarums MS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.