Mannen som Veckans Brott träffar agerade chaufför och butler till den misstänkte Ferrarimannen. Foto: SVT

Han blev Ferrarimannens butler: ”Anade något var fuffens”

Uppdaterad
Publicerad

Ferrarimannen framstår som en gåta. Hur kunde han lura så många helt vanliga människor? De allra flesta har inte ens träffat honom utan bara haft kontakt via telefon. För att förstå Ferrarimannen bättre träffar Veckans Brott en man som jobbade nära honom under flera år.

Förutom att passa upp på Ferrarimannen så fick mannen vi träffar agera målvakt i flera bluffbolag. Liksom den pågående rättsprocessen var även det bedrägeriet riktat mot privatpersoner och Ferrarimannen dömdes för de brotten 2018.

Blev lovad pengar

– Jag fick vara hans chaufför och butler, han skulle alltid ha med mig från morgon till sen kväll, säger mannen till Veckans brott.

– En normal människa kan ju inte förstå att man har tillåtit sig att bli hunsad på det sättet, för jag anser mig ju själv inte vara ointelligent i alla fall, naiv möjligen.

Vad var det han lovade dig?

– Ja, pengar men jag blev ju aldrig så involverad att jag förstod vad han sysslade med. Men jag anade väl att något var fuffens att hans butiker i Blekinge var någon form av täckmantel.

Bedrägerihärvan uppdagades när en Ferrari sprängdes utanför hans bostad under hösten 2017, och han kom då att kallas Ferrarimannen.

Ferrarimannen nekar till alla brottsanklagelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet