HIF Karlskronas och Karlskrona Handbolls nya logga. Foto: TT/HIF

Handbollslagen närmre gemensam klubb

Uppdaterad
Publicerad

HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll har tagit ytterligare ett steg närmre en sammanslagning. Nu har klubbarna presenterat en ny, gemensam, logotyp. Samtidigt kan den formella sammanslagningen dröja ytterligare.

Den nya loggan presenterades på en presskonferens.

– Det är ett stort steg för att välja en gemensam profil och visa utåt till våra fans och medlemmar att vi menar allvar med den här sammanslagningen, säger Fredrik Karlsson, klubbchef i HIF Karlskrona.

Lagen har länge diskuterat en sammanslagning, men den ansökan som skickades in till Svenska Handbollsförbundet avslogs, på grund av teknikaliteter menar klubbchefen.

– Vi ska sätta oss med representanter från handbollsförbundet och diskutera vad de inte godkände i vår ansökan. Jag tror att det handlar om att vi vill behålla både vårt handbollsligelag och Karlskrona Handbolls lag i division 2. Men jag är ganska övertygad om att det kommer att lösa sig.

Fördelarna med att slå ihop föreningarna är många, menar klubbchefen.

– Framför allt innebär det att vi får en stark ungdomslagskultur som kopplas till vårt elitlag. Förhoppningen är att vi ska växa som total organisation och skapa en bra miljö för ungdomar att utvecklas i. Vi är beroende av lokala talanger, säger Fredrik Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.