Här anländer Ulrica Messing – Blekinges nya landshövding. Foto: SVT

Här anländer Blekinges nya landshövding

Uppdaterad
Publicerad

Hon har tidigare varit riksdagsledamot och statsråd och har en lång erfarenhet av det privata näringslivet – och nu är Ulrica Messing även Blekinges nya landshövding. I dag var första arbetsdagen och första gången hon fick träffa sina nya kollegor.

När Ulrica Messing i dag visades runt i Länsstyrelsens lokaler och träffade personalen var lovorden för Blekinge många.

– Underbar natur, mycket vatten och lugna människor med stor nyfikenhet på framtiden. Det här är ett län som jag verkligen tycker om och som jag ser fram emot att verka i, säger hon.

Hon och maken Torsten Jansson har sedan flera år tillbaka en sommarstuga på Sturkö i Karlskrona skärgård, och så snart renoveringarna är klara går flyttlasset till länsresidenset.

– En styrka med Blekinge är att det bara finns fem kommuner, vilket innebär att det blir korta beslutsvägar och bra samarbeten mellan kommunerna och regionen, säger Ulrica Messing.

Vem är: Ulrica Messing

  • Född i Hällefors 1968.
  • Socialdemokratisk riksdagsledamot 1991-2007 och statsråd 1996-2006. Utpekades som möjlig kandidat till att efterträda Göran Persson som partiledare.
  • Avslutade den politiska karriären 2007 och har sedan dess drivit flera bolag i det privata näringslivet.
  • Innehar flera tunga styrelseuppdrag i bland annat Länsförsäkringar, PostNord, SOS Alarm och Astrid Lindgrens värld.
  • Gifte sig 2009 med affärsmannen och miljardären Torsten Jansson, grundare till New Wave Group.
  • Paret har en sommarstuga på Sturkö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.