En av de sommarsimskolor som anordnas i Blekinge är på Väggabadet i Karlshamn. Den kommer att hållas inomhus då utomhuspoolen byggs om. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här anordnas simskola i Blekinge i sommar: ”Stort intresse”

Publicerad

Trots risken för smittspridning är det flera av Blekinges kommuner som i år anordnar sommarsimskola. Bland dem är det Karlshamn, där man på Väggabadet i år håller lektioner för mindre grupper.

– Det är viktigt att möjligheten finns, säger verksamhetsansvarig Kate Jönsson.

Karlskrona, Olofström och Karlshamn är de kommuner som i år anordnar kommunal sommarsimskola. På Väggabadet blir det simskola från vecka 29, fast i mindre grupper inomhus. Utomhusbassängen är avstängd på grund av renovering.

– Det hade ju varit väldigt bra om vi kunnat vara ute, säger Hanna Axelsson som planerat sommaren på Väggabadet.

I klippet berättar hon hur restriktionerna ser ut för årets sommarsimskola.

Högre tryck från andra kommuner

Det har varit stort intresse och kommunen förväntar sig att många barn kommer att anmälas till simskolan. När ingen av grannkommunerna Sölvesborg eller Ronneby erbjuder kommunala simskolor i sommar, förväntas fler barn vända sig till Karlshamn.

– Platserna kan ta slut men vi jobbar för att eventuellt få fler veckor vi kan öppna för simskola. Snart kanske vi kan gå ut med fler platser, säger Kate Jönsson, verksamhetsansvarig på Väggabadet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.