Netports vd Samuel Henningsson valde själv att säga upp sig efter att det kom fram att förtroendet för honom var förbrukat. Foto: SVT

Henningsson om beslutet: ”Känns inget vidare”

Uppdaterad
Publicerad

När förtroendet var förbrukat för Netports vd Samuel Henningsson valde han att säga upp sig. Här är hans egna ord om händelsen.

– Det känns inget vidare och det var inte så jag planerade att avsluta min karriär, säger han.

15 miljoner kronor fattas och för Netports styrelse upphörde förtroende för vd:n Samuel Henningsson. Då valde han att säga upp sig själv i förtid.

När SVT Nyheter Blekinge når honom på tisdagen vill han inte ställa upp på en videointervju.

– Det är inte bästa dagen i mitt liv och det är tungt nog ändå utan att vara med på bild, säger Samuel Henningsson som motivering till att han inte vill bli intervjuad framför kamera.

Men via telefon ger han sin bild av den uppkomna situationen. Hans förklaring till att det saknas 15 miljoner kronor i finansiering för olika projekt är att det handlar om olika anledningar.

– Det för sig om projektkostnader som inte blviit godkända i finansiärens slutbedömning eller projekt där vi blivit lovade finansiering men förutsättningarna ändrats.

”Respekt för styrelsens beslut”

Har du begått något brott?

– Nej, det finns inga oegentligheter bakom, säger han.

Samuel Henningsson skulle slutat i september i år, men slutade på måndagen.

– Det är inte summan i sig utan att jag borde informerat bättre om det. Med facit i hand borde jag varit övertydlig med det. Vi har drivit 171 projekt till ett värde av 225 miljoner kronor. 93 procent av alla projekt har blivit uppfyllda, men sju procent har inte blivit det. Men jag har respekt för styrelsen beslut att inte längre ha förtroende för mig. Det är spelets regler, säger Samuel Henningsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer