Morgan Bengtsson (S). Foto: Jerker Hagman/SVT

Här är nye S-toppen

Publicerad

Han är chef på vårdcentralen i Olofström och tidigare vänsterpartist. Nu tar Morgan Bengtsson över i ett splittrat socialdemokratiskt parti.

– Det är omtumlande. Jag har inte sovit så många minuter i natt. Det är många telefonsamtal, mejl och lyckönskningar. Jag tycker det är fantastiskt och jätteroligt, säger Morgan Bengtsson.

Det var efter ett stormigt möte med mycket känslor som det blev klart att Sara Rudolfsson tvingas bort från posten som kommunalråd. Hon fick 69 röster mot 100 på Morgan Bengtsson, som nu kommer att ta över.

S-bråket i Olofström

”Kavla upp ärmarna”

– Det blir en utmaning att få ihop partiet. Men med min erfarenhet av att ha varit chef och ledare är det nu min sak att samla ihop trupperna mot ett gemensamt mål och vilken färdriktning vi ska ta. Nu gäller det att kavla upp ärmarna, säger Morgan Bengtsson.

Morgan Bengtsson är psykoterapeut i grunden och chef på vårdcentralen i Olofström. Han är fyrabarnsfar och bor med sin familj i en villa i Olofström. Han var tidigare förtroendevald för Vänsterpartiet men bytte till Socialdemokraterna.

Det var på onsdagen som S medlemmar sa sitt. Foto: Jerker Hagman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet