Foto: Kasper Signer

Här januaribadar SVT:s reporter – med 450 turister

Uppdaterad
Publicerad

Det var ingen tvekan – trots vinterkyla hoppade 450 hitresta polacker i vattnet vid Sandvik på Hasslö i dag. SVT:s reporter Michelle Hallberg gjorde, efter viss tvekan, gästerna sällskap.

Premiärdoppet för i år skedde för hundratals badentusiaster på Hasslö i dag. Gästerna anlände med färjan från Gdynia till Karlskrona på fredagsmorgonen. Väl i vattnet på Hasslö blev det rena karnevalstämningen med flaggor, musik och dans.

– Vi kommer hit för att få uppleva ett vinterbad i vacker svensk natur. Det är härligt, man frigör endorfiner och det känns nästan som en orgasm, säger Magolene Jeolrzejak, en av turisterna på plats i dag.

SVT:s reporter Michelle Hallberg som var på plats för att bevaka evenemanget gjorde efter en stunds betänketid de polska besökarna sällskap i det engradiga vattnet.

– Det var fruktansvärt kallt. Men när det väl var gjort kändes det bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.