Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar djurkiropraktorn Fredrik von Essen en del av det han gör för att behandla hästen Lorenzo. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Här behandlas hästen Lorenzo, 8 år, av djurkiropraktorn

Publicerad

Den åttaåriga valacken Lorenzo får ibland spänningar i kroppen av träningen inför körtävlingar. Då får han behandling av en djurkiropraktor.

– När spänningen släpper tar han ett steg åt sidan, tuggar eller slickar sig om munnen, säger djurkiropraktor Fredrik von Essen.

Planen är att hästen Lorenzo ska börja tävla i sportkörning. För att hans kropp ska hålla och fungera så bra som möjligt får han regelbundna behandlingar av djurkiropraktorn Fredrik von Essen.

– Det går att känna om bäckenet är någorlunda rörligt. Det var det inte idag, säger Fredrik von Essen medan han trycker på hästens länd.

Lorenzo är ett holländskt varmblod och har bott hos nuvarande ägaren utanför Backaryd i ett och ett halvt år.

– Hästarnas kroppar är gjorda för att klara sig själva, men kan man hjälpa kroppen att läka sig själv har man nått mycket. Det är det jag gör, säger Fredrik von Essen.

I klippet kan du se när hästen Lorenzo får behandling av djurkiropraktorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.