Här fångas förarens vingliga färd på film

Uppdaterad
Publicerad

I flera mil vinglade lastbilen fram och tillbaka i 55 kilometer i timmen längs en landsväg mellan Ryd och Svängsta. Richard Almqvist blev vittne till händelsen och fångade vansinnesfärden på film.

– Jag ringde polisen men fick svaret att de inte hade några resurser att skicka, säger han.

Det var på torsdagseftermiddagen när Richard Almqvist från Ryd var ute och körde med sin son som de hamnade bakom en lastbil som vinglade fram och tillbaka längs landsvägen mellan Ryd och Svängsta.

– Vi såg hur pass mycket han vinglade och det var att betrakta som bedrövligt, säger han.

Lastbilen körde i ungefär 55 kilometer i timmen hela vägen.

– Förutom att han körde ut på vänster körfält höll han tre-fyra gånger på att köra av vägen på andra sidan, säger Richard Almqvist.

Ingen polis kom

Richard Almqvist ringde då polisen och bestämde sig för att köra efter lastbilen tills en patrull kommit. Eftersom han satt i passagerarsätet tog han upp sin telefon och filmade färden.

– Vi visste att vägen var två mil lång och tänkte att polisen skulle hinna komma då, säger han.

Men när de kommit till riksväg 29 och skulle svänga av hade fortfarande ingen polis dykt upp.

– Då ringde jag igen och fick tyvärr svaret att de inte hittade min anmälan och att de inte hade några resurser att skicka. Utifrån det så kom den här vingliga chauffören undan, säger Richard Almqvist.

”Vi behöver våra poliser”

Lastbilschauffören svängde istället av mot Stillerydshamnen i Karlshamn och mot färjan.

– Jag tänker att det är synd att polisen inte har tillräckligt med resurser för vid sådana tillfällen behöver vi våra poliser. Jag vet inte om chauffören var påverkad men lastbilar med berusade förare är som stora mördarmaskiner, säger han.

Bengt Jeppsson, som är förundersökningsledare vid polisen i Karlshamn kan inte kommentera den enskilda händelsen men säger att ett sådant här fall ska vara högprioriterat.

– Om någon ringer in om en misstänkt rattfyllerist är det jättehög prioritet. Då har det med stor sannolikhet varit så att patrullerna varit upptagna eller för långt därifrån för att hinna dit. Jag kan förstå frustrationen hos den här personen, säger Bengt Jeppsson.

Känner du dig säker i trafiken? Lämna din kommentar i SVT Nyheter Blekinges chatt här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.