Foto: Patric Söderström

Här fångas sällsynta rovdjuret på film

Uppdaterad
Publicerad

När mobilen plingade till i fickan, trodde Ronnebybon att han fångat ytterligare ett rådjur på övervakningskameran på föräldragården i Kallinge. Men det han fick se var något helt annat.

– Först kopplade jag inte vad det var får något. Under någon tusendels sekund så gick väl tanken att det såg ut som en leopard men det är ju orimligt, säger Patric Söderström.

Efter att ha haft problem med bökande vildsvin på föräldrarnas torp i Kallinge, valde tidigare BLT-fotografen Patric Söderström att sätta upp en övervakningskamera för att se vilka djur som rör sig i området.

– Innan har det bara fastnat några rådjur och ett par nyfikna fåglar som tittat in kameran. Men det här har jag aldrig sett förut, säger Patric Söderström.

På filmen ses ett lodjur vandra över gården, och stryka sig mot en gran.

– Jag har aldrig sett ett i det vilda innan och jag tror inte mina föräldrar har gjort det heller. När jag visade dem bilderna och filmen så tyckte de att det var häftigt att den gick just på deras tomt. Just att se hur den verkar markera revir på granarna. Vi får väl leva med att det inte är våra granar längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.