Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stora delar av Varö i Karlskronas västra skärgård är avspärrad efter fyndet i mordutredningen. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Efter polisens likfynd i mordutredning – skärgårdsö avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Den lilla och obebodda ön Varö i Karlskronas västra skärgård är nu avspärrad efter att polisen har gjort fynd i sökandet efter den försvunne 57-åringen – fynd som beskrivs som ett stort genombrott i Karlskronas största mordutredning genom tiderna.

Detta efter att en av de mordmisstänkta i förhör pekat ut platsen, enligt uppgifter till SVT.

– Det är stora avspärrningar runt i princip hela ön, säger SVT:s reporter på plats.

Sedan 57-åringen försvann i slutet av juli har polis och kustbevakning sökt av stora delar av Karlskronas skärgård, både på havsbotten och på land, utan några kända resultat.

Till slut valde en av de två mordmisstänkta, i ett extrainkallat polisförhör, att peka ut platsen där kvarlevorna lämnats, enligt uppgifter till SVT. Och under måndagen meddelade polisen att de gjort fynd av mänskliga kvarlevor, på dagen hundra dagar efter att 57-åringen försvann.

SVT:s reporter på plats på Varö, i Karlskronas västra skärgård, som spärrats av efter fyndet av mänskliga kvarlevor. Foto: SVT

Efter att fyndet gjorts har polisen spärrat av stora delar av ön Varö i Karlskronas västra skärgård. Ön är obebodd och går bara att nå med båt.

– Från där jag står ser jag bara skog och klippor. Det finns inga byggnader här, säger SVT:s reporter Michelle Hallberg som är på plats vid avspärrningarna.

Ett tillfälligt flygförbud har inrättats över området, och under veckan ska polisen genomföra ytterligare sökningar både på land och till havs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Målsägandebiträdet Henrik Månsson företräder den försvunne 57-åringens föräldrar. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet