Foto: TT

Här kan du se nyårsfyrverkeri på tolvslaget

Publicerad

Vill du se ett offentligt anordnat fyrverkeri på nyår får du i år ta dig till Ronneby eller Karlskrona. De tre kommunerna i västra Blekinge har valt att i år slopa nyårsfyrverkerier.

Liksom förra året har Karlshamns kommun valt att i år inte anordna något fyrverkeri på nyårsafton. Detta som en del i kommunens miljöarbete och efter önskemål från medborgare, djurägare och föreningar, skriver kommunen på sin hemsida.

Även Olofström och Sölvesborg skippar detta i år.

”Har diskuterat ljusshow”

I Karlskrona och Ronneby kommer däremot kommunerna att anordna offentligt fyrverkeri. I Ronneby har man diskuterat att istället ha en ljusshow men kom fram till att det var för dyrt.

– Vi tycker det är väldigt intressant men kostnaden gör att det inte är realistiskt i år. Det blir väldigt dyrt, säger Johan Sandberg, kommunikationschef Ronneby kommun.

”Kan bli lugnare”

Dessutom menar Johan Sandberg att det finns positiva aspekter med att kommunen skjuter raketer.

– Vi har märkt att kommunala stora fyrverkerier har gjort att färre andra använder raketer i centrala tätorten och det uppfyller ett behov som gör att det blir lugnare, säger Johan Sandberg.

Karlskrona kommun kommer  att anordna kommunalt nyårsfyrverkeri på tolvslaget från Stakholmen ut över Borgmästarefjärden och i samband med det stängs Stakholmen av för allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer