Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela familjen Ilestedt är samlad inför kvällens match. Foto: William Juhlin/SVT

Här laddar familjen Ilestedt upp inför semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter det sena avgörandet i kvartsfinalen mot Belgien stod det klart att det blir värdnationen England som blir Sveriges sista hinder på vägen mot en EM-final. När det nu väntar semifinal mot England är hela familjen Ilestedt samlad och de är hoppfulla inför kvällens drabbning.

– Jag tror det blir som mot USA i OS – vi smäller dit dem med 3-0, säger Amanda Ilestedts pappa Fredrick Ilestedt.

Trots att familjen Ilestedt varit med om att se Amanda spela stora mästerskapsmatcher förut, är det lika nervöst varje gång.

– Man lever ju sig in i det och vill att det ska gå bra för Amanda och hela laget så det är klart att man blir nervös, säger Fredrick Ilestedt.

Soffan hemma i Sölvesborg

Under tisdagskvällen ska det alltså avgöras om Sveriges dröm om ett EM-guld får leva vidare eller om det blir värdnationen England som får chansen att bärga sitt första mästerskapsguld.

När domaren blåser igång matchen kommer hela familjen Ilestedt sitta bänkade i soffan hemma i Sölvesborg och heja fram det svenska laget till en final.

Se familjen Ilestedt ladda upp inför kvällens match i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.