Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kommer bilen åkandes i cirka 100 kilometer i timmen på fel sida vägen på E22 mellan Karlshamn och Sölvesborg. Foto: Privat

Här möter Johan bilen som kör åt fel håll på E22: ”Livsfarligt”

Publicerad

Johan Wernlund från Bromölla med familj var på väg till Karlskrona när de plötsligt mötte en bil – som körde mot trafiken på E22.

– Den dyker upp mycket plötsligt, i 100 kilometer i timmen, säger Johan Wernlund.

Det var under lördagsförmiddagen som Johan Wernlund plötsligt fick ett oväntat möte på motorvägen på E22, mellan Sölvesborg och Karlshamn. En sträcka som är mötesfri – med ett mitträcke mellan de olika filerna.

– Första tanken var att den kom så plötsligt, man ser den inte långt i förväg. Men det är läskigt att föraren har legat i den filen. Det var livsfarligt under flera minuter.

Många larmade polisen

Det var mycket trafik på motorvägen vid den här tiden och polisen fick många larm.

– Vid lunchtid har vi flera uppringare från E22 i Karlshamnstrakten, om en bil som kör i fel riktning, mot Malmö men mot trafiken. Då skickar vi ut flera patruller, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Lyckades stoppa bilen

Mellan Norje och Pukavik stoppades bilen, med en kvinna i 80-årsåldern vid ratten. Polisen omhändertog hennes körkort och såg till att hon kom hem.

Johan och Benchaya Wernlund som bor i Bromölla blev chockade av mötet på E22. Foto: Privat

Johan Wernlund som är röntgenläkare har genom sitt yrke sett vilka konsekvenser en trafikolycka kan innebära.

–  Jag var ganska skärrad efteråt. Man inser vad som kunde ha skett för oss. Hade någon gjort en omkörning och det hade blivit en krock, då hade vi också råkat illa ut, säger Johan Wernlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.