Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smycken men också hjälp med psykisk ohälsa, det är Sölvesborgselevernas gemensamma UF-företag. Foto: SVT/Erik Lundmark

Här säljer klasskompisarna Sheikho och Hrach, 18, smycken på UF-mässan i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Fågelholkar, tacokryddor och smycken. Årets UF-mässa har intagit Ronneby – här presenterar framtidens entreprenörer sina idéer.

Blekinge Convention Center i Ronneby har fyllts av unga entreprenörer och deras innovativa produkter. Det har blivit dags för den regionala UF-mässan där framtidens företagare visar upp sig.

Efter att ha fått lyssna till inspirationsföreläsningar tog sig ungdomarna till sina montrar för att berätta om sina företagsidéer. Mitt i smeten stod bland annat klasskompisarna Hrach Movsesjan och Sheikho Sheikho från Furulundsskolan.

– Vi såg på lektionen att vi hade samma armband på oss. Då kom vi på den briljanta idén att sälja smycken, berättar dem.

Hållbarhet en trend

Eleverna tävlar i olika kategorier och bedöms av professionella jurygrupper. Vinnarna får representera Blekinge i SM i ung företagsamhet.

– Vi ser en trend att man arbetar mycket med hållbarhet. Inte bara i produkten utan hela vägen till förpackningen, säger Jennifer Stenfelt, regionalchef på Ung Företagsamhet.

Följ med till mässan och se de olika idéerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.