Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sölvesborgsstudenterna lämnade Furulundsskolan bakom sig fredagen den 4 juni. Foto: SVT/Henrik Friberg

Här springer Sölvesborgs studenter ut: ”Blev bättre än vi trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen sprang studenterna i Sölvesborg och Olofströms kommun ut och var först i länet. Även i år blev firandet annorlunda men eleverna på Furulundsskolan i Sölvesborg upplevde utspringet som över förväntan.

På Furulundsskolan blev det i år ett firande med studentlunch, tal och stipendieutdelning anpassade till restriktionerna. Utspringet var klassvis och utspritt under dagen.

– Jag hade faktiskt ganska låga förväntningar men man blev glatt överraskad, säger Elin Magnusson, som läst naturprogrammet.

Max två anhöriga per student fick möta upp på en särskild plats utanför skolans område, men studentfirandet livesändes också så att fler skulle kunna ta del av den stora dagen.

– Alla är inte bjudna som vi hade tänkt. Känns inte helt optimalt men helt okej, säger en av de anhöriga på plats, Johan Karlsson.

Se klippet ovan för bilder från Furulundsskolans utspring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.