Här stängs dörren för kulturskolans nya lokaler. Foto: SVT

Här stängs dörren för Kulturskolans tilltänkta lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Renoveringen av Kulturskolans nya lokaler på Pantarholmen i Karlskrona skulle redan varit igång. Men efter en utdragen politisk process på över tre år fick hyresvärden nog.

– Droppen som fick bägaren att rinna över var överklagan från Kristdemokraterna, säger Valdemar Skantze, vd Karlskrona Lampfabrik

Beslutet var taget och renoveringsarbetet med de gamla fabrikslokalerna skulle varit i full gång. Men en överklagan av upphandlingen från Kristdemokraterna försenade det redan framflyttade projektet – vilket ledde till att lokalernas ägare nu dragit sig ur projekte.

– Den främsta faktorn var tiden. Det har redan tagit tre år och vi har förlorat hyresintäkter i två av de. När överklagan kom så kände vi att det fick vara nog för vi ser ingen bortre gräns på hur lång tid det här kan ta, säger Valdemar Skantze.

Se mer med Valdemar Skantze och lokalerna i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.