Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jerker Hagman/SVT

Här står lägenheterna klara för Ukrainaflyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborg är redo att ta emot fler flyktingar från Ukraina. I ett före detta äldreboende i står nu 30 bostäder klara för inflyttning.

Sölvesborg ska ta emot 175 flyktingar från Ukraina enligt massflyktsdirektivet. Kommunen har sedan tidigare tagit emot 85 och för de 90 som återstår väntar nu inflyttningsklara bostäder.

– Här har vi gjort rum för vuxna och barn. Här har vi också gemensamma vardagsrum och kök, säger Lars Ericsson, som är kommunchef i Olofström.

Blekinge län och kriget i Ukraina

”Stort engagemang”

Det är det före detta äldreboendet Falkalyckan i stadselen Falkvik som har gjorts om till lägenheter för att ta emot flyende från kriget. Elever på näraliggande Falkviksskolan har gjort teckningar och välkomstvimplar på olika språk. Lars Ericsson berättar också att det är fler som engagerar sig för människor på flykt.

– Det är ett stort engagemang. Vi har fått gåvor skänkta hit, säger han.

Se klippet för att följa med till de inflyttningsklara lägenheterna för Ukrainaflyktingar i Sölvesborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet