Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Ekberg (KD) är starkt kritisk till den bild som det nya styret målar upp av senaste tidens kaos: ”Jag tror inte Ronnebyborna går på detta” Foto: Henrik Friberg/SVT

Hårda orden om nya styret: ”Kan inte lura Ronnebyborna”

Publicerad

Från samarbetspartners – till bittra fiender.

Roger Fredrikssons tidigare alliansfränder var skoningslösa efter dagens presskonferens:

– Väljarnas dom blir kännbar, säger SD-ledaren Nicolas Westrup.

Enligt Westrup – som i det nya tänkta styret förlorar inflytande – är Moderaternas helomvändning svår att förstå:

– Ett moderat kommunalråd som frivilligt ger bort makten till Socialdemokraterna har jag aldrig tidigare hört talas om. Det var nog inte vad Ronnebyborna hade önskat sig sett till valresultatet. Men domen kommer att bli kännbar i nästa val, säger han.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Även Anna Ekberg, Kristdemokraternas gruppledare, är starkt kritisk till det narrativ som det tilltänkta styret nu driver enligt henne.

– Att det strulade mellan de tidigare partierna och S+M nu måste ta ansvar stämmer inte. Vi hade gärna fortsatt styra, det krävdes bara att byta ut en person. Att säga annat är ohederligt och tramsigt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet