• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Harry R:son Svensson fänglades på Bali. Här lagar han maten han fick i fängelset för att bearbeta händelsen. Foto: SVT

Balifången Harry: ”Lagar fängelsemat som terapi”

Uppdaterad
Publicerad

När Harry R:son Svensson besökte Bali blev han fängslad. Efter en livlig diskussion med en krögare greps han och låstes in i 19 dagar. Nu lagar han fängelsematen han fick – som terapi.

För 43-åringen från Karlskrona slutade den månadslånga semesterresan till Indonesien i en mardröm. På en restaurang hamnade Harry R:son Svensson i en livlig diskussion med personalen gällande en svarttaxi han inte ville boka.

”Det är som terapi”

Fängelsets enda måltid serverades två gånger per dag. Därför var det inte svårt för den matintresserade fången att memorera varje ingrediens.

– Nu lagar jag maten för vänner och bekanta. Det är som terapi för mig, säger Harry R:son Svensson.

Se klippet ovan för att se när Harry lagar maten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.