Ida Haglö blev av med närmare 400 000 kronor – se SVT Nyheter Blekinges granskning av det misstänkta bedrägeriet. Foto: SVT

Högsta domstolens besked: Ida-domen står fast

Uppdaterad
Publicerad

Det tog bara sex dagar för Högsta domstolen att ta ställning till den 20-årige ockrarens vädjan att få Ida Haglö-fallet prövat på nytt.

Svaret blev nej. Därmed står domen fast mot mannen som länsade Haglös sparkonto.

I tingsrätten dömdes han till dagsböter och skadestånd på över 300 000 kronor, efter att han fått funktionshindrade Ida Haglö i Karlskrona att under flera års tid föra över stora summor pengar.

När ärendet skulle avgöras i hovrätten i höstas uteblev 20-åringen utan giltigt skäl – och tingsrättens dom stod därmed fast.

För knappt en vecka sedan vände sig i ett sista försök mannen till Högsta domstolen för att där begära prövningstillstånd.

Och i dag kom beskedet: den tidigare domen står fast.

– En stor sten har släppt från mina axlar. Nu ska jag bara försöka hitta tillbaka till ett normalt liv, ett liv som det var innan det här drog igång, säger Ida Haglö, efter beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.