Mördade Mikael var aktiv inom bordtennis – nu finns en fond i hans namn för att hedra hans minne. Gåvorna går till SK Friggs ungdomsverksamhet. Foto: SVT/SK Frigg

Mikaels minne hedras med fond till barndomsklubben

Uppdaterad
Publicerad

Mikaels anhöriga har nu startat upp den fond som ska samla in pengar till hans minne. Insamlingen går till ungdomsverksamheten i den bordtennisklubb där Mikael själv spelade i flera år av sitt liv.

I juli 2020 styckmördades 57-årige Mikael i Karlskrona och de två männen som utförde dådet, hans son och sonens sambo, har fått sina livstidsstraff fastställda.

Sedan dess har Mikaels anhöriga och vänner velat hedra hans minne – och nu har hans föräldrar skapat en fond för att stötta bordtennisklubben SK Frigg. Pengarna går oavkortat till klubbens ungdomsverksamhet.

– Micke var en fantastisk person som betytt mycket för föreningen. Man kan fortfarande inte förstå det som hänt, så det känns fint att komma ihåg honom för detta istället, säger Oskar Lindgren, ordförande i klubben.

Var duktig spelare

Förhoppningen är att ge klubben större möjligheter att ordna material, tävlingar och fler ungdomsledare för att locka fler till sporten. Mikael var sedan barnsben engagerad i klubben och en aktiv bordtennisspelare ända till slutet.

– Det var där vi lärde känna varandra, vi bodde grannar och jag var hans tränare innan vi sedan spelade ihop, säger barndomsvännen Thomas Pärlklo, som än i dag är engagerad i klubben.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.