Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se glädjebilderna när HF Karlskrona säkrade avancemang i handbollen Foto: Erik Lundmark/SVT

HF Karlskrona klara för Allsvenskan – efter storseger

Uppdaterad
Publicerad

HF Karlskrona behövde ha alla slutresultat på sin sida i dag för att säkra ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong. Och efter storspel står det klart att uppflyttningen blir av.

Förutsättningarna var följande: Serieledarna Sävehof behövde vinna över trean Malmö – och Karlskrona behövde i sin tur slå Lindesberg på hemmaplan.

Redan tidigt stod det klart att Partille-laget gick mot en övertygande seger och Karlskrona fick allt i sina händer.

Det dröjde inte länge innan även Karlskrona hade en övertygande ledning mot Lindesberg. Efter storspel, inte minst av målvakten Jennifer Nygren, gick laget till halvtidsvila med ställningen 18-8.

Och efter slutresultatet 35-19 står det nu klart att HF Karlskronas damlag spelar i Allsvenskan nästa säsong.

– Det går inte att beskriva, det är helt sjukt. Det känns så jävla gött att få stå här nu och göra det här på hemmaplan, det är fantastiskt, säger Jennifer Nygren, målvakt.

– Jag var ganska lugn inför matchen och kände att vi hade det psykiska och fysiska övertaget. Men nu i efterhand har man glömt allt man tänkte innan. Det känns skitbra, säger Nathalie Söhrman, mittnia.

Obligatoriska guldhattarna kom på spelare och ledare. Foto: Erik Lundmark

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.