Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se straffsituationen i klippet. Foto: Handbollsligan

HFK:s kvalvinst överklagad – bortdömd straff ska läggas

Uppdaterad
Publicerad

HF Karlskrona vann fredagens kvalmatch med 25-24 – trodde både föreningen och publiken. Men VästeråsIrsta HF lämnade in en protest som nu har bifallits.

HF Karlskrona gjorde 25-24 med bara några sekunder kvar. Men med ett snabbt avkast kom gästerna VästeråsIrsta HF till avslut som räddades samtidigt som slutsignalen ljöd. Segerjubel utbröt men domarna pekade på straffpunkten då en Karlskronaspelare befunnit sig i straffområdet.

Straffen lades aldrig eftersom matchdelegaten informerade domarna att tiden redan var slut innan straffen dömdes. Karlskrona vann därmed matchen med 25-24.

Straffen ska läggas

Men VästeråsIrsta HF överklagade beslutet och har nu fått rätt. Tiden hade inte gått ut när straffen dömdes och ska därför läggas. Om det blir mål blir slutresultatet 25-25 och matchen kommer då avgöras med förlängning.

Enligt sajten Handbollskanalen ska matchen spelas färdigt på tisdag.

– Vi kör i morgon 19:00 med straff plus eventuell förlängning, så laget åker ner imorgon och bor på hotell och lirar match 3 onsdag, säger VästeråsIrstas sportchef Mattias Zachrisson till Handbollskanalen.

Går straffen i mål väntar alltså förlängning, annars vinner HFK matchen.

– Vi fokuserar på nästa uppgift, det är så mycket som är oklart just nu. Så jag har bara fokus på att vi ska presterar bra handboll, säger HFK:s tränare Mathias Ekstrand till SVT Blekinge.

Vem kommer stå i mål?

– Ingen aning, och hade jag vetat så hade jag inte sagt det ändå.

HF Karlskrona kan överklaga

Klubbchefen säger till SVT att de nu ska titta på fler klipp för att se om de ska överklaga beslutet.

– Hittar vi något där som gör att det finns anledning att överklaga så gör vi det, säger Olof Ljungberg, klubbchef.

Nästa kvalmatch spelas som planerat

Under onsdagen är det sedan dags för den tredje kvalmatchen, då kan det stå antingen 1-1 i matcher eller 2-0 till HFK. Första laget som vinner tre matcher har en plats i Handbollsligan nästa säsong.

Se situationen och hör HF Karlskronas klubbchef i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.