Hon lämnar KD – blir politisk vilde

Publicerad

Partiets tidigare länsordförande Ann-Louise Trulsson lämnar Kristdemokraterna i protest mot ledningen och blir nu politisk vilde i fullmäktige.

Det är bland annat eftersom hon anser att Kristdemokraternas Karlskronaledning inte följer det regelverk som alla föreningar ska följa som Ann-Louise Trulsson nu väljer att lämna partiet.

– Det här är inget som kommit plötsligt utan det är ett moget övervägande, säger Ann-Louise Trulsson.

Karlskronapolitikern menar föreningen inte har betalat avgifter som alla föreningar ska göra och att ledningen inte har lyssnat tillräckligt på henne.

– Jag är värd något bättre faktiskt. De får köra sitt race men jag tackar för mig, säger Ann-Louise Trulsson.

”Jag är värd något bättre”

Det var i fredags som Ann-Louise Trulsson tog beslutet att lämna partiet men när SVT Nyheter Blekinge når Bengt Jönsson, ordförande i Kristdemokraterna i Karlskrona, har han inte nåtts av beskedet.

– Jag visste inte om det, men i så fall är det tråkigt. Hon har gjort ett bra jobb för vår del och det är alltid tråkigt när någon lämnar partiet, säger Bengt Jönsson (KD).

Han säger att den avgift som Ann-Louise Trulsson syftar på är betald och att partiet följer regelverket. Däremot medger han att det finns meningsskiljaktigheter mellan henne och ledningen.

– Det har inte varit någon konflikt men det har funnits olika åsikter, säger Bengt Jönsson (KD).

Har även lämnat M

Ann-Louise Trulsson kommer att sitta kvar i fullmäktige och blir politisk vilde.

– Jag kommer inte aktivt söka mig till ett annat parti. Kanske blir det så att partiet ska söka mig, säger hon.

För sju år sedan, år 2010, lämnade Ann-Louise Trulsson, Moderaterna och det var efter det som hon istället gick över till Kristdemokraterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer