Konsertorganisten Ulla Olsson är ett stort Star Wars-fan och spelar på söndag filmmusik på Fredrikskyrkans orgel. Foto: SVT/Stina Sandström Visa alla (3)
Visa alla (3)

Hon spelar Star Wars-musik i kyrkan

Publicerad

Konsertorganisten och filmfantasten Ulla Olsson håller på söndag en lite annorlunda konsert i Fredrikskyrkan i Karlskrona. Då kommer spela filmmusik ur Star Wars på kyrkans orgel.
– Det passar bättre för orgel än vad man kan tro, säger hon.

Ulla Olsson från Malmö är konsertorganist men också ett stort filmfan där särskilt Star Wars är en favorit. Hon har kombinerat sina två intressen och spelar numer filmmusik på orgel.

– Jag tycker att Star Wars-filmerna är väldigt fascinerande. Hela kittet tycker jag är fantastiskt, säger hon.

Konserten i Fredrikskyrkan är en av programpunkterna i Carl International Film Festival som hålls i Karlskrona under sex dagar. Filmmusiken hon ska spela är av den världsberömde kompositören John Williams som bland annat har skrivit musiken till Star Wars.

– De som också är filmfans som jag är ser ofta de olika scenerna framför sig när man spelar, säger hon.

Förutom musik ur Star Wars kommer hon även spela filmmusik ur Harry Potter, Jurassic Park och Indiana Jones.

I klippet ovan kan du se och höra Ulla Olsson spela ett musikstycke ur Star Wars på orgel.

Ulla Olsson håller en konsert i Fredrikskyrkan på söndag där hon kommer spela filmmusik ur Star Wars. Foto: SVT/Stina Sandström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer