Johan ”Honken” Holmqvist Foto: TT

”Honken” återigen klar för KHK

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Johan ”Honken” Holmqvist gör comeback i Karlskrona HK.

Ett kontrakt för resten av säsongen är underskrivet.

Efter en längre tids spekulationer är det nu klart att målvaktshjälten återvänder till Karlskrona för att hjälpa klubben rädda SHL-kontraktet.

– Johan är ju först och främst en bra målvakt, det vet alla. Vi får in massor med rutin och erfarenhet i omklädningsrummet med Johan i laget. Det är en riktigt bra kille även utanför isen och som känner klubben, vilket är en fördel. Jag är jättenöjd med att Johan kommer in i laget, säger sportchef Patric Larsson.

När Karlskrona HK befann sig i ett svårt läge under den första SHL-säsongen kallades Johan Holmqvist in och agerade räddade ängel under andra halvan av säsongen och i kvalspelet mot AIK.

Han fortsatte att vakta målet tillsammans med Johannes Jönsson under fjolårssäsongen innan han återvände hem till Gävle.

I en intervju på khk.se utvecklar Johan Holmqvist sina känslor för KHK.

– Jag hade två speciella säsonger här och har följt laget hela säsongen. Karlskrona ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och har kul som spelare och är fantastiskt glad och evigt tacksam att jag fått chansen att komma tillbaka.

Trots KHK:s utsatta läge i botten av SHL-tabellen är ”Honken” positiv till fortsättningen.

– Det har sett bra ut mot slutet och gör vi bara det vi ska, så kommer vi att klara det. På ett eller annat sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.