Arkiv. Misstänkt utbrott av hästsjukdomen kvarka i Karlskoga. Foto: Marc Femenia / TT

Hoppas på ett nytt ridhus

Publicerad

Invånarna i Hallabro hoppas nu på ett eget ridhus i byn. Det finns planer på att starta en ideell förening.

Det är företagsföreningen Blomstrande Bygden som ihop med samhällsföreningar och andra föreningar i trakten kring Hallabro, som har tagit initiativet till ett eget ridhus.

Det hölls ett möte i Hallagården under tisdagskvällen där drygt 45 personer dök upp, skriver Sydöstran. Ett tiotal var då intresserade av att engagera sig i den blivande ideella föreningen, som ska ha som syfte att etablera ett ridhus i bygden.

De närmsta ridhusen från Hallabro idag, ligger i Tingsryd och Bräkne-Hoby.

– Men där är det alltid fullt. Det är svårt att få tider helt enkelt, säger Tommy Kalmteg som är ledamot i Blomstrande Bygden till tidningen.

Inget ekonomiskt stöd av kommunen

Planen är att den nya föreningen ska vara i drift innan årets slut. Det har samtalats med Ronneby kommun om finansiering, men den blivande föreningen kommer att få söka ekonomiska medel på annat håll.

– Kommunen är positiva till våra planer men har ingen möjlighet att hjälpa oss ekonomiskt, säger Tommy Kalmteg, ledamot i Blomstande Bygden till Sydöstran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.