Hör den åtalade knarkkrögaren bryta ihop i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Förhöret med en av de misstänkta Blekingekrögarna fick i dag avbrytas. Krögaren menade att han inte mådde tillräckligt bra för att genomföra förhöret.

I dag skulle de två Blekingekrögare som misstänks vara huvudpersoner i en av landets största narkotikahärvor förhöras. Men när förhöret skulle inledas med den förste krögaren bröt han ihop och ville direkt avbryta förhöret.

– Jag känner mig i för total obalans. Jag kan inte svara på hur det ser ut framåt, men jag har inte mått bra under den här häktningstiden, säger den åtalade i P4 Blekinges ljudupptagning från rättegången.

Knarkfabriken i Karlskrona

– Vi får ta det en annan dag, vi får se om det blir bättre då. Jag vill stoppa nu.

Tillverkade knark i restaurangkök

Blekingekrögarna misstänks ha haft en nyckelroll i den jättelika knarkhärvan med förgreningar över stora delar av landet. Allt började med att två släktingar i Uppsala stoppades med fem kilo amfetamin i sin bil. Beslaget kunde snabbt kopplas till Blekingekrögarna som nu har suttit häktade i snart ett år.

Krögarnas roll ska ha varit att de i samförstånd tillverkat stora mängder narkotika i ett restaurangkök de vid tidpunkten disponerade i Blekinge.

Började prata

Den andre misstänkte Blekingekrögaren har tidigare vägrat kommentera någonting alls och bara sagt ”inga kommentarer” under det år han suttit häktad. Men under dagens förhör valde han att prata. Han förnekar brott och skyller på någon han kallar för ”Gubben”.

– Han började ställa krav på oss. Det började kännas obehagligt och konstigt, säger han i den ljudupptagning som P4 Blekinge gjort från dagens rättegång.

Blekingekrögaren menar att ”Gubben” ska ha tvingat dem att få förvara saker i restaurangköket och levererat dit teknisk utrustning och olika preparat.

I klippet ovan kan du höra hur det lät i rättssalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet