• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Nu rivs den 55 år gamla Mörrumsskolan som ska ge plats åt en ny modern skola, som ska ge plats åt 500 elever år 2022. Foto: SVT/Jennifer Alm

Här påbörjas rivningen av Mörrums skola

Uppdaterad
Publicerad

I dag påbörjades rivningen av Mörrums skola. Den nya skolan ska ha solceller på taket och ge plats åt 500 elever. Höstterminen 2022 ska den nya moderna skolan i Mörrum stå klar.

Under tisdagen påbörjades rivningen av den 55 år gamla Mörrums skola, för att kunna påbörja arbetet med den nya. Den cirka 8 000 kvadratmeter stora byggnaden kommer att rymma drygt 500 elever i klasserna F-6. Skolan kommer att ersätta nuvarande Mörrums skola, Hästarydsskolan och Bolsgårdens skola.

Skolan kommer att bestå av sex sammanhängande hus med två våningar, helt utan korridorer. I stället kommer utrymmen utanför klassrummen att utformas så att elever kan sitta där och jobba.

– Det är en framtidens skola, med fokus på hållbarhet och sund arbetsmiljö, säger projektledare William Lavesson.

Följt skolans uppgång och fall

Det var i november som kommunstyrelsen gav klartecken för den stora skolsatsningen som beräknas kosta runt 230 miljoner kronor. Det kommer att finnas solceller på taket och barnen har själva fått vara med och påverka skolgården.

Britta Svensson bor granne med Mörrumsskolan och har nu både sett den byggas och rivas.

– Jag har två söner som har gått här nere båda två, säger hon i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.