Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen korades Blekinges vinnare i Vi i femman, spela klippet för att se klassens firande. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Hör segerjublet – här firar Blekinges bästa femteklassare

Uppdaterad
Publicerad

Det var en nervkittlande final i radiohuset i Karlskrona på torsdagen. Efter en kamp mellan skolorna i Karlshamn och Karlskrona stod klass 5B på Musikugglan till slut som årets vinnare i Vi i femman.

Spännande och pirrigt – så beskrev de unga tävlande sina känslor inför finalen i årets Vi i femman. Det stod mellan Karlshamns Montessoriskola klass 5A samt Musikugglan klass 5B i Karlskrona.

– De är jätteduktiga, de är väldigt smarta, säger klasskamraterna Nikolaj Karavidas och Bella Rahmqvist från Karlskrona.

Den vinnande klassen slutade på totalt 41 poäng, men det räckte inte för att bli uttagna till den SVT-sända riksfinalen i maj.

– Oavsett så är vi den bästa femman i Blekinge, säger deltagaren Max Harris.

Se femteklassarna fira i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.