Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s telefonsamtal med två av sexköparna som erkänt i klippet ovan. Foto: SVT Grafik

Sexköparen i samtal med SVT: ”Jag var dum nog att betala för det”

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har fyra av de cirka 250 identifierade sexköparna erkänt att de köpt sex på Sölvesborgskvinnans massagesalong i Skåne. Samtliga är från södra Sverige, och i blandade åldrar. SVT har pratat med två av dem.

– Jag var inne där en gång och jag blev erbjuden en sak som jag var dum nog att betala för, säger en av dem.

Det är på en massagesalong i Skåne som ägaren, en 53-årig kvinna från Sölvesborg, under tre års tid misstänks ha bedrivit bordellverksamhet.

Ett 20-tal kvinnor tros ha sålt sexuella tjänster på hennes salong och står som målsägande i utredningen.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Böter som påföljd

De fyra männen som erkänt har fått så kallade strafförelägganden med böter som påföljd.

SVT har, förutom att prata med två av sexköparna på telefon, också tagit del av förhör med en av dem. Det är en man i 30-årsåldern som erkänt att han köpt sex på salongen vid två tillfällen.

”Hon har runkat av mig”

”Jag ska hålla mig till sanningen helt. Hon har runkat av mig för de pengarna”, säger han när han får frågan om varför han swishat 1 000 kronor extra efter att han betalat för massage.

Han beskriver det som att han känt sig kränkt och blivit lurad till att köpa sex, men det stoppar honom inte från att komma tillbaka till salongen och göra flera besök.

I klippet ovan läser SVT in hans svar från förhörsprotokollet.

Den misstänkta kvinnan sitter sedan i juni frihetsberövad på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri, men ställer sig nekande till brottsanklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet