Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Hyper Islands rektor Jörg Teichgraeber om varför de ska flytta sina utbildningar från Karlskrona till Campus Karlshamn. Foto: Karin Karltun/SVT

Klart i dag: Hyper Island överger Karlskrona – för Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan 30 år i Karlskrona lämnar nu Hyper Island staden där de grundades och flyttar till Östra Piren och Campus Karlshamn.

– För att kunna växa med platsbundna program måste vi ha andra förutsättningar. Vi måste ha nära band med näringslivet och det kan vi ha här, säger Jörg Teichgraeber, rektor på Hyper Island.

Utbildningsbolaget grundades i Karlskrona 1996 och har idag kontor och skolor på flera platser runt om i världen, bland annat London, São Paulo och New York.

Nu lämnar de alltså sin hemstad och flyttar till Karlshamn. Det meddelades under en pressträff på Östra Piren under tisdagen.

– Vi från Karlshamns kommun är naturligtvis väldigt glada, säger Magnus Gärdebring (M), kommunalråd.

Näringsliv och skola i samma lokaler

I och med flytten går kommunen framåt med planerna att göra Campus Karlshamn till ett hybridcampus. Det innebär att både näringslivsaktörer och studenter huserar under samma tak.

Den första klassen börjar i Karlshamn i augusti i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.