Sweden Rock Festival i Sölvesborg. Foto: TT

Rättegång i dag mot åtalad festivalsvindlare

Uppdaterad
Publicerad

När festivalbesökare kom till entrén på Sweden Rock fick de beskedet att deras biljetter var falska. I dag ställs en 29-årig kvinna inför rätta för bedrägeri.

Det var förra året som besökare på festivalen blev svindlade på biljetter. SVT Nyheter Blekinge har tidigare berättat om ett av fallen när Oscar Winberg från Kungsbacka blev stoppad i entrén med en biljett som han köpt via sociala medier.

Sålt falska biljetter

Säljaren, en 29-årig kvinna, åtalades i januari för att ha sålt fyra falska Sweden Rock-biljetter. När bedrägerirättegången först var planerad vid Kristianstads tingsrätt i slutet av januari dök 29-åringen aldrig upp.

Rättegången fick därför ställas in. Men idag tas fallet upp på nytt.

Förnekar brott

Kvinnan är också åtalad för att ha sålt skönhetsprodukter och mobiltelefoner som aldrig levererats. Sammanlagt handlar det om tolv fall av bedrägerier.

I förhör säger kvinnan att hon använt pengarna till att betala räkningar, mat och medicin. Hon förnekar brott, och menar att hon själv hade blivit lurad och att hon inte trodde att biljetterna var falska.

För Sweden Rock är biljettbedrägerier ett återkommande problem. Festivalledningen varnar därför för handel med andrahandsbiljetter.

Här berättar Oscar Winberg om blåsningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.