Från föreningsträffen där majoriteten av föreningarna som ska vara med närvarande. Foto: Blekinge Idrottsförbund

Idrottens dag i Ronneby – för att välkomna fler till idrottsrörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Den 12 oktober arrangerar Blekinge Idrottsförbund tillsammans med lokala idrottsföreningar Idrottens dag i Ronneby. Riksidrottsförbundets satsar för att väcka mer intresse till träning.

Tidigare år har dagen arrangerats i både Karlskrona och Karlshamn, men i år är det dags för Ronneby.

20 olika idrottsföreningar planerar dagen med fokus på rörelse. Föreningarna har haft en gemensam utbildning för att försöka lyckas få flest att engagera sig i idrott.

Idrotten peakar

– Vi kan i dag se att medlemsanslutning till den svenska idrottsrörelsen peakar vid 11 årsåldern. Vi vill genom Idrottens dag visa vilken fantastisk kraft det finns i den lokala och regionala idrottsrörelsen, skriver Sofia Swartz, projektledare för Idrottens dag, i ett pressmeddelande till SVT.

Alla aktiviteter är gratis och öppna för alla åldrar.

Detta finns att prova på Idrottens dag

Bågskytte, Cricket, Fotboll, Fotboll fitness, Friidrott, Friskis och Svettis, Golf, Gymnastik, Handboll, Improvisationsteater, Innebandy, Judo, Ju-jutsu, Kanotpolo, Orientering, Parasport, Ridsport, Rullstolshinderbana, Rörelsebana, Simning, Skateboard, Sup, Tennis, Tyngdlyftning och Voltige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.