Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen möttes företrädare för näringsliv och politik i Olofström för att skriva under ett upprop för Sydostlänken. Foto: Jerker Hagman/SVT

Inför ödesbeslutet: Enad front kring Sydostlänken

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen träffas näringslivsföreträdare och politiker i Olofström för att gemensamt göra ett upprop för Sydostlänken.

– Det är en ödesfråga för Blekinge, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar i Blekinge.

Uppropet görs inför beskedet som väntas på fredag, då Trafikverket ska presentera hur Sydostlänken ska kunna byggas billigare. I Blekinge finns en oro för att det slutar med att bygget fördröjs ytterligare eller skrotas helt.

På tisdagen samlades både företrädare för Blekinges näringsliv och politiker i Olofström för att gemensamt visa hur viktig järnvägssatsningen är för länet.

Sydostlänken i Blekinge

– Vårt mål är att samla in namnunderskrifter. Sydostlänken är den viktigaste frågan för Blekinge för att behålla arbetstillfällen och bidra till tillväxt, säger Alfred Appelros från Olofström som är riksstyrelseledamot i Företagarna.

Ödesfråga

– Det är den största frågan för Blekinges, Olofströms och kringliggande kommuners framtid under min livstid tror jag, säger Alfred Appelros.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydostlänken i Blekinge

Mer i ämnet