Foto: TT/Fredrik Sandberg/Ulf Palm

Inkassohot mot KHK – struntade i ishyra

Karlskrona HK har sedan i november i fjol dragit på sig en halv miljon kronor i hyresskulder till kommunen. På fredag går tidsfristen ut. Om pengarna inte kommit in skickas ärendet vidare till inkasso.

Det är pengar för ishyra i samband med A-lagets träningar och matcher som klubben halkat efter med. Trots upprepade påtryckningar från idrotts- och fritidsförvaltningen har pengarna fortfarande inte landat på kommunens konto.

– Det är klart att jag blir konfunderad när ett företag hyr yta av oss utan att göra rätt för sig. Det handlar i runda slängar om en halv miljon kronor som vi fortfarande saknar, säger Jonas Sandström (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Högt belopp

Enligt Sandström är det ett i jämförelse högt belopp.

– Det är nästan vad vi totalt sett årligen har som investeringsbudget för föreningslivet i kommunen, säger han.

Den uteblivna hyran avser A-lagets kostnader för isträning och matcher.

Enligt vad SVT Nyheter Blekinge erfar har kommunen också vid flera tillfällen under vintern fått löfte av klubbchef Rolf Lindberg att pengarna ska vara på väg.

– Som jag ser det borde vi kanske ha vänt oss med det här ärendet till inkasso tidigare. Hamnar ärendet där kan vi kräva att skulden är betalad innan vi hyr ut isytan igen, säger Jonas Sandström.

Medger skulder

Avgående klubbchefen Rolf Lindberg bekräftar att hyresbeloppet fortfarande inte reglerats – trots skulder som uppstod redan 2016.

– Jag vet att vi släpar efter, men jag känner inte igen beloppet, säger han.

Han säger att situationen är på väg att lösas.

– Vi ska betala i veckan. Om inte hela så i alla fall merparten av det som vi är skyldiga.

Hur ser på att kommunen skickar ärendet till inkasso på fredag?

– Det känner jag inte till, säger Rolf Lindberg.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer