Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter jordbävningen i Turkiet och Syrien startade Islamiska kulturföreningen i Ronneby, där Gudlaug Hilmarsdottir är kontaktperson, en insamling. Foto: TT/SVT

Hjälpinsamling till jordbävningsdrabbade efterlyser fler lastbilar

Publicerad

Sedan Islamiska kulturföreningen i Ronneby startade sin insamling har förnödenheterna strömmat in och två lastbilar gick iväg förra fredagen mot de jordbävningsdrabbade områdena i Syrien och Turkiet.

Men nu saknas det transporter för att fortsätta leveranserna.

I föreningens lager finns kläder, filtar, hygienartiklar och andra saker som ska skickas iväg till det jordbävningsdrabbade området.

– Insamlingen har gått väldigt bra, vi vill hjälpa till så mycket vi kan och så länge det behövs. Men vi väntar på att få tag på fler lastbilar, säger Gudlaug Hilmarsdottir, som är kontaktperson för Islamiska föreningen.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

”Alla är ledsna”

Hon berättar att föreningens medlemmar mår dåligt efter jordbävningskatastrofen, och att flera har drabbats personligen.

– Alla är väldigt ledsna. Många här har släktingar i det jordbävningsdrabbade området, säger hon.

Se klippet för att möta Gudlaug Hilmarsdottir, som berättar om hur det går med insamlingen och hur medlemmarna mår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet