Foto: SVT

Idrottsprojekt mister halv miljon – men fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Det nedläggningshotade integrationsprojektet ”Hälsa för alla” får leva vidare om än i en mindre skala. Landstinget Blekinge har beslutat att fortsätta stötta projektet, men inte med så mycket pengar som skulle behövas.

Brist på finansiering hotade tidigare i höstas projektet ”Hälsa för alla” eftersom Landstinget Blekinge inte ville gå in med de 800.000 kronor som krävdes för att driva projektet vidare.

Men nu har landstinget beslutat att bidra med 300.000 kronor nästa år.

Det är integrationssatsningen ”Hälsa för alla” är framtagen av Blekinge Idrottsförbund. Satsningen går ut på att vuxna nyanlända under tio veckor ska idrotta sig in i det svenska samhället.

– Efter de förutsättningar vi nu har kommer vi att erbjuda utbildningen till färre antal deltagare. I dagsläget är det oklart hur många det blir, men stödet på 300.000 kronor ger förutsättningar för ungefär 50 deltagare, säger Olof Ljungberg på Blekinge Idrottsförbund som är med och driver projektet.

Tillsammans med stödet på 850.000 kronor från länsstyrelsen ger det totalt cirka 180 deltagare.

– Under våren kommer vi att undersöka om vi kan söka finansiering på andra håll. Målet är fortfarande 250 deltagare, säger Olof Ljungberg

Olof Ljungberg har nyligen varit på regeringskansliet i Stockholm

– Jag blev uppbjuden för att föredra kring projektet och jag hade även ett enskilt möte med statssekreterare Anders Kessling. Han och departementspersonalen tycker att vår modell är helt rätt. Men finansiering är ju som alltid nyckeln, säger Olof Ljungberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.