Svetlana ”Lana” Leuchuk, projektledare för Arts Dot. Foto: SVT

Internationellt konstmöte under festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Under Live Green-festivalen i Karlskrona pågår ett nystartat konstnärsmöte, Arts Dot. Det är ett pilotprojekt där konstnärer och konst från flera olika länder ska blandas och mötas.

Projektledaren Lana Leuchuk är yrkesverksam konstnär i Karlskrona och har jobbat internationellt.

– Jag ville ta det bästa jag sett och upplevt och samla det i Karlskrona. Med lokala konstnärer och inbjudna internationella konstnärer. Pilotprojektet ska lyfta konsten och konstnärer. Vi ska fira konsten, helt enkelt.

Skapar gemensam målning

Hon har bjudit in konstnärer från sitt nätverk vilket resulterade i sju bildkonstnärer från Frankrike, Tyskland och Sverige.

Under Live Green ställer de ut i Hoglands Park i Karlskrona och skapar dessutom en målning tillsammans, där intäkterna från försäljningen ska gå till Barncancerfonden.

”Tvekade först”

Konstnären Victor Schegin från Frankrike söker ofta efter nya möjligheter att ställa ut.

– Jag får ett fåtal svar på de många mejl jag skickar.

Ett mejlsvar kom från Arts Dot i Sverige.

– Jag tvekade först, men jag bestämde mig för att göra det och det har jag inte ångrat. Blandningen av utställare är väldigt bra, med många olika tekniker och färgpaletter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.