Riksväg 15 i Olofström. Foto: Trafikverket

Ja till ombyggnad av riksväg 15

Publicerad

Det blir grönt ljus för ombyggnaden av riksväg 15 genom Olofström. Det står klart efter att Näringsdepartementet avslår de överklaganden som kommit in. Det skriver BLT.

Trafikverket vill bygga en 2+1-väg genom Olofström för att göra riksväg 15 mer säker. Men planerna försenades när de i höstas överklagades av närboende. Dels med hänsyn till bullernivåerna, dels med hänsyn till att möjligheterna att korsa väg 15 skulle försämras.

En av de som överklagat vill ha en gångtunnel, en annan vill att hela vägplanen ska skrotas. Men det har alltså avslagits och Trafikverkets plan för de 2,7 kilometerna väg genom Olofström har fått klartecken, enligt BLT. Överklagan har gjort att vägplanerna försenats med ett år. Egentligen skulle de ha startat under våren 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.