Snart kommer Julia Johanssons debutbok ut och den utspelar sig delvis i hemstaden Karlskrona. Foto: Jeanett Velin

Hasslöbon bokdebuterar: ”En kvinnlig Indiana Jones”

Uppdaterad
Publicerad

Julia Johansson har arbetat med sin första bok i drygt tre års tid – och nu ska den ges ut. Den unga författaren ser den som första delen av en lång svit på sex böcker.

Den 31 mars kommer boken Steam Storm – sökandet efter Merlins stav och det är Julia Johanssons första bok.

– Egentligen skulle det bara bli en novell för mig själv att läsa när jag mådde lite dåligt. Sedan så blev det bara längre, längre och längre. Sedan satt jag där med 400 sidor, berättar hon.

Musik och tecknande

Huvudkaraktären i boken heter Julia, precis som författaren, men är en föräldralös tjej som bor i en källare i Stockholm. Sedan reser hon runt i världen och träffar nya människor. Hon hamnar bland annat i Karlskrona, där författaren vuxit upp.

Till sommaren fyller Julia Johansson 20 år och förutom skrivandet jobbar hon inom vården sedan en tid tillbaka. Hon har även ett stort intresse för hästar och sysslar även med musik och tecknande i olika former. Något som har kommit till användning inför utgivningen då Julia även tecknat samt skapat musik tillsammans med sin pappa som är musiker.

Vill bli författare

Tanken är att detta är den första delen i en hexalogi – en grupp på sex böcker. Kampen för Mongoliet är en planerad titel på andra delen.

– Jag har skrivit en bra bit på andra boken och går allting bra så kommer den också ut. Jag hoppas att kunna fortsätta skriva och bli författare på heltid och konstnär – det hade varit fantastiskt.

Steam Storm – sökandet efter Merlins stav, heter debutboken som Julia Johansson skrivit. Foto: Simusdotter Förlag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.