Foto: Montage: Egmont Publishing / SVT

Kalle Anka kommer till Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år kommer självaste Kalle Anka till Karlskrona. Efter en omröstning vann Blekingekommunen och kommer att finnas med i ett specialskrivet nummer av serietidningen nästa år.

Kalle Anka och Knattarna har genom åren besökt flera svenska städer i specialskrivna äventyr. Efter en omröstning hos förlaget står det nu klart att Karlskrona kommer stå värd för Kalle Ankas resa nästa år. Tidigare år har ankorna besökt Uppsala, Göteborg och Kalmar.

Och Karlskrona vann med stor marginal mot Piteå och Sundsvall, vilka var de städer som var kvar i slutomröstningen.

– Det var en enormt stor marginal. Karlskrona fick 72 procent av rösterna. Jag tror att det beror på att vi lyckades engagera turistbyrån att tipsa om tävlingen, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o till SVT Nyheter Blekinge.

Ankifierat namn

Att staden faktiskt kommer att heta Karlskrona när numret väl går i tryck är enligt projektledaren inte så troligt.

– Risken finns att det blir Kallekrona. Det brukar bli något ankifierat namn, säger Anna Bergström.

Vad som kommer att hända på Kalle Ankas resa till Blekinge är ännu inte bestämt.

– Författarna är nu igång och tillsammans med oss funderas det på vad som ska hända i Karlskrona. Numret kommer att ges ut nästa höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.